Var kommer ifrån och vart går vi?

skapelseMåste erkänna att jag känner mig lite förvirrad. Men så här tror jag nog:

Ingen begynnelse har någonsin funnits. Men någon gång så snurrade jorden runt solen på en avlägsen plats i ett litet universum. Jorden var nästan öde och tom, och mörkret var så gott som totalt. På något underligt sätt, men ändå helt logiskt, blev vi till. En kraft som vi bara kan ana gjorde att vi  blev en bakterie. Denna bakterie utvecklade sig till en  svamp , en fisk, en apa och slutligen till en människa.

Som växt var det naturligt för oss att äta sol och jord. Som djur var det lika naturligt att äta växter och andra djur. Som människa däremot öppnades våra ögon och vi fick förmåga att skilja på gott och ont. Vi förstod att gott är det som befrämjar vårt liv och andras liv. Vi blev därför veganer. Det som tidigare var gott och naturligt för oss som djur, blev helt plötsligt synd. Vi bytte ut djurens lag ”att äta och ätas” mot människans lag ”att leva och låta leva”.

Tiden gick och allt eftersom avskaffade vi krig och sjukdomar bland människorna. Men åt den övriga naturen kunde vi ingenting göra. Djur fortsatte att skada och äta upp andra djur. Vi började längta bort någon annanstans.

Då gjorde vi som vi gjort så många gånger förut. Vi gav oss ut på vandring. Ut i universum för att grunda nya världar och söka oss närmare alltings ursprung – kärleken…


Kommentera