Köttlobbyn mobiliserar

LRF går in tungt i Svensk Köttinformation: ”Målsättningen är att ta en starkare ställning i debatten.
http://www.lantbruk.com/lrf-gar-in-tungt-i-svensk-kottinformation/2010-03-15

Så här ser den nya ägarstrukturen ut:
LRF: 27%
Scan: 16%
Danish Crown: 16%
Köttbranschens Riksförbund: 16%
Sveriges Nötköttsproducenter: 10%
Sveriges Grisföretagare: 10%
Svenska Fåravelsförbundet: 5%

Igår kom den här sidan som visar på vilken nivå de tänker lägga sig på: http://www.svenskkottinformation.se/aktuellt/skaffa-dig-jarnkoll Här är ett citat från sidan: ”Det finns tre huvudorsaker till järnbrist. För lite järn i kosten, minskat upptag och ökat behov. Äter du vegetariskt eller vegankost bör du vara extra uppmärksam.”

Här är 2 frågor till LRF:
1. Tycker ni att det gynnar svenska bönder att förknippa Svenskt Kött med Danish Crown? Danmarks internationella framgångar inom köttbranschen bygger ju på en brutal industrialisering av djuruppfödningen och de har sämre djurskyddslagar än Sverige? Jag som trodde att djurskyddet var viktigt för LRF… Se DN:s artikel om hur danska grisar behandlas: Danska grisar misshandlas svårt.

2. Varför håller ni på och kritiserar vegetarisk kost, när vegetarianer lever betydligt längre och mår bättre på alla sätt och vis än köttätare enligt vetenskapen? Och varför nämner ni inte ett ord om att Världscancerfonden har uppgraderat varningen för rött kött till högsta nivån och avråder helt ifrån alla processade charkvaror, som korvar och pastejer? Är det en seriös informationshantering…


Kommentera