Gud finns nog i mitt hjärta!

Gud är en avspegling av våra högsta ideal. En primitiv människa har också en primitiv gud, medan en mer utvecklad människa har en mer utvecklad gud.

Min gud finns i mitt hjärta och jag vill av hela mitt själ tjäna henne/honom genom att göra gott mot alla och allt.

Jag blir så trött på alla självrättfärdiga, köttätande och överlägsna ateistiska humanister som hela tiden banaliserar och förytligar livsåskådningsfrågorna. Titta bara på detta skräckexempel: gudfinnsnoginte.se

Till alla dessa humanister har jag skrivit följande insändare:

Hur kan du kalla dig humanist och påstå att du verkar för en upplyst värld, när du inte ser all den grymhet som vi utsätter djuren för?

Har du inte sett den danske grisen som blir slagen med hårda plaströr så att han får skador långt in i musklerna? Detta enbart för att få honom fortare in i lastbilen på väg till slakt. Och i Sverige har var femte gris drabbats av så plågsamma skador att detta ger anmärkning vid slakten. Tror du verkligen att vi är snälla mot grisarna innan vi skär halsen av dem?

Jag skulle kunna visa dig tusen exempel till på vad som händer bakom köttindustrins stängda dörrar, för att få dig att ändra uppfattning, men då blir denna insändare för lång.

För mig är människovärdet en generöst strålande, värmande och kärleksfull sol som även lyser på djuren så att dessa ges ett visst djurvärde, för deras egen skull. Och omvänt, skär vi halsen av grisen eller skjuter kossan med bultpistolen så kränker vi människovärdet eftersom vi då själva beter oss lika grymt som djungelns djur, där ingen nåd finns för den svage.

Du kanske tycker att jag är naiv, men vi blir fler vegetarianer för varje dag som går. Du är välkommen att en dag slå följe med oss!

 


Kommentera